WorkSite terug van (nooit) weg geweest: het witte konijn komt uit de hoge hoed!

Sinds jaar en dag domineert WorkSite de wereldwijde markt voor juridische document managementsystemen (DMS). Echter, de laatste jaren zijn er een aantal nieuwe DMS-sterren aan het firmament verschenen die een verfrissend alternatief bieden voor advocatenkantoren die document- en email management serieus nemen. Bijvoorbeeld het in de Cloud beschikbare NetDocuments en Epona’s op SharePoint technologie gebaseerde DMSforLegal.

Voor wat betreft Marketing en Communicatie timmeren Epona en NetDocuments goed aan de weg, in tegenstelling tot WorkSite, tot voor kort eigendom van Hewlett Packard (HP). En dat was precies de belangrijkste reden waarom we de laatste tijd zo weinig gehoord hebben van WorkSite. HP kreeg de software in hun portfolio dankzij de overname van Autonomy. HP was vooral geïnteresseerd in de search technologie van Autonomy (IDOL), WorkSite was eigenlijk nooit echt interessant voor de IT-reus.

Dat kregen de oorspronkelijke oprichters van WorkSite (destijds nog iManage geheten) ook snel in de gaten, waarop besloten werd om via een management buy-out het bedrijf weer in eigen handen te krijgen. Na een onderhandelingsproces van maar liefst 18 maanden was het nieuwe iManage geboren en werd WorkSite omgedoopt tot iManage Work.

Goed, terug naar vandaag! Inmiddels heeft het management van iManage de handen vrij en wordt er weer volop gecommuniceerd. Binnenkort heeft iManage partner I.R.I.S. de eer om het nieuwe management van iManage te verwelkomen op hun klantendag, alwaar de eerste demonstratie in Europa zal worden gegeven van “Project White Rabbit”: de geheel vernieuwde en volledig op HTML5 gebaseerde WorkSite (euh … iManage Work) client-software, een upgrade waar bestaande (en potentiele nieuwe) klanten vol verwachting naar uitkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *