iManage tovert witte konijnen uit de hoge hoed

Vandaag is een belangrijke dag voor iManage. De ontwikkelaar van het meest gebruikte document management systeem voor de advocatuur lanceert iManage Work 10. “Dit is verreweg het belangrijkste nieuws dat we de laatste 13 jaar naar buiten hebben gebracht, misschien wel het belangrijkste nieuws ooit”, aldus Chief Marketing Officer Dan Carmel.

iManage heeft ook de iManage Cloud Services grondig onder handen genomen en gebruikt nu dezelfde technologieën die ook door internetgiganten Google, Facebook en Twitter worden gebruikt. “Dat was een grondige hercodering,” volgens Carmel. “Wat we nu op de markt zetten geeft ons een geweldige voorsprong en zal de norm worden voor de komende 10 jaar.”

Daarnaast kondigt iManage vandaag ook twee nieuwe producten: iManage Security Policy Manager en iManage Threat Manager. Beide producten zullen de eerste helft van 2017 op de markt komen.

“Eén jaar kan een enorm verschil maken”, vertelde iManage CEO Neil Araujo tijdens ConnectLive 2016. Het lijkt er nu op dat 2017 ook de een indrukwekkend jaar wordt. Het bedrijf claimt dat het nu bijna één nieuwe klant per dag toevoegt aan de groep van iManage klanten.

Vooral in-house juridische afdeling dragen bij aan de toenemende groei. “Een indrukwekkende verandering”, zegt Carmel. “Er worden steeds meer eerste- en tweedejaars associates aangenomen. Het eerste wat die nieuwkomers zeggen bij indiensttreding is ‘zo kan ik niet werken, ik heb iManage nodig!’”

iManage Work 10 is gebaseerd op het ‘White Rabbit’ project en is nu dus een volwaardig product. “iManage claimt opnieuw de positie van marktleider”, zegt Carmel. “We hebben Work 10 opnieuw uitgevonden en ontwikkeld en hebben daarvoor maar liefst 100 engineers aangetrokken”.

iManage Work 10 biedt een zogenaamde ‘unified mobile-first’ gebruikerservaring, volledige integratie met andere juridische software tools zoals Outlook, Office 365 en Gmail. ‘Smart work lists’, ‘smart previews’ en gepersonaliseerde zoekfunctionaliteiten zijn slechts een paar voorbeelden van de vele nieuwe functies.

Dit alles zorgt ervoor dat iManage niet slechts een leverancier van document management oplossingen is. “Ja, document management is belangrijk”, zegt Carmel. “iManage Work 10 is het beste op de markt voor document- en email management. Maar vandaag de dag moet je als leverancier meer kunnen en dat laten we nu zien”.

iManage Cloud heeft nu een ‘multi-tenant’ architectuur en ondersteunt ‘containerization’ en clustering: Silicon Valley’s best practices. Carmel: “We zijn niet meer bezig met het managen van virtuele machines, we managen nu containerized web services. Dit draagt bij aan een robuuster product dat veel schaalbaarder is. Nieuwe klanten kunnen direct worden aangesloten. Google is nooit uit de lucht voor onderhoud, hetzelfde geldt nu voor onze Cloud diensten.”

iManage klanten vragen om nieuwe manieren voor het beter beveiligen en monitoren van hun dossiers. Dit heeft iManage geïnspireerd om producten als Insight en Share te ontwikkelen en nu dus ook Security Policy Manager en Threat Manager. Beide nieuwe producten zijn volledig geïntegreerd met Work 10.

Het is altijd de visie van Neil Araujo geweest om een system te ontwikkelen dat geëist wordt door gebruikers en niet opgelegd wordt door IT afdelingen. De release van iManage 10 Work draagt daar zeer zeker aan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *