De Nieuwe Advocaat: toekomstbeeld aan de hand van 28 interviews

Negen jaar na hun succesvolle boek “De Ondernemende Advocaat” komen auteurs Christ’l Dullaert en Monique van de Griendt met een vervolg: “De Nieuwe Advocaat”. Naast een nieuwe auteur – Juriaan Mensch – ook aandacht voor onderwerpen waarvan niemand negen jaar geleden nog had gehoord.

De markt- en technologische ontwikkelingen staan niet stil en hebben het afgelopen decennium een serieuze impact gehad op alle sectoren. Zelf de conservatief geachte Advocatuur heeft hier wel degelijk de gevolgen van gezien – en ondervonden.

Aan de hand van interviews met 28 vooraanstaande advocaten, consultants, experts en managing partners wordt veel aandacht besteed aan onderwerpen als digitale transformatie, nieuwe businessmodellen, ethiek & integriteit en leiderschap.

– Lees hier het interview met Rob Ameerun over innovatie en automatisering in de advocatuur –

Uit de interviews filterden de auteurs zeven aanbevelingen die advocaten helpen zich voor te bereiden op de toekomst. “Advocaten moeten vooral niet naar elkaar kijken”, waarschuwen de auteurs onder meer. “Maar naar andere beroepen en andere landen. Daarmee kunnen zij zich onderscheiden.”

Al met al een leerzaam boek voor iedere advocaat die zijn of haar kantoor succesvol wil voorbereiden op de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *