Bezocht: Bolenius Lunch & Learn met Formpipe, Armarium en The Sourcing Company

Vandaag mocht ik aanschuiven bij de Lunch & Learn sessie, georganiseerd door maar liefst drie Lexpo sponsoren: Formpipe, Armarium en The Sourcing company. Het onderwerp van de sessie was hoe de Nederlandse advocatuur zich kan klaarstomen voor het nieuwe werken met de Rechtspraak. Dit alles natuurlijk vanuit het perspectief van de drie organisatoren. Dat dergelijke sessies noodzakelijk zijn blijkt wel uit het bericht op Mr.-Online van vandaag: ‘Advocatuur niet klaar voor digiproces’.

De aftrap werd verzorgd door Formpipe waarbij vooral veel aandacht werd besteed aan de ins- en outs van ContentWorker, het op SharePoint gebaseerde document management systeem dat o.a. door Loyens & Loeff en Kneppelhout & Korthals is gekozen voor het beheren van documenten en e-mails. In eerste instantie was ContentWorker alleen beschikbaar als ‘on-premises’ oplossing maar sinds kort is het product ook als Cloud variant te verkrijgen. In Nederland wordt deze variant aangeboden door The Sourcing Company als onderdeel van Magistra, een op Cloud technologie gebaseerde online werkplek voor advocatenkantoren.

Armarium ging natuurlijk dieper in op KEI en hoe een systeemkoppeling vele voordelen biedt vergeleken met het ‘Mijn Rechtspraak’ portaal. Armarium is druk bezig met het voltooien van de door hen ontwikkelde systeemkoppeling. Op Lexpo zal Armarium een uitgebreide demo verzorgen.

Met de Armarium systeemkoppeling is bijvoorbeeld de Advocatenpas niet meer nodig iedere keer als er een document verstuurd moet worden naar het digitale dossier bij de Rechtspraak: de beveiliging zit immers in de koppeling. In het ‘Mijn Rechtspraak’ portaal kan men alleen zoeken op zaaknummers, maar met de systeemkoppeling van Armarium kan men ook zoeken op bijvoorbeeld zaaknaam (toch een stuk makkelijker te onthouden). Een ander voordeel is de notificaties die standaard uit ‘Mijn Rechtspraak’ komen: zeer karig met alleen de mededeling dat er ‘iets’ is veranderd in de zaak met nummer 123.456. Je bent als advocaat dus genoodzaakt om dan weer in te loggen (“waar lag die Advocatenpas ook al weer”) om vervolgens te kunnen zien wat er precies veranderd is. De notificaties die vanuit de systeemkoppeling van Armarium komen zijn veel informatiever. De verschillen tussen beide oplossingen werden pakkend verwoord: het ‘Mijn Rechtspraak’ portaal kan je zien als een communicatiemiddel, de systeemkoppeling als een complete digitale werkomgeving.

De sessie werd afgesloten door The Sourcing Company: ICT infrastructuur specialist en aanbieder van Magistra. Het mooie van deze omgeving is dat het wordt geleverd in combinatie met Office 365, maar dan wel met de keiharde garantie dat alle data binnen de landsgrenzen blijft en dat is iets wat voor veel advocatenkantoren zeer belangrijk is. Er kan zelfs worden bepaald wat er met de opgeslagen content wel en niet mag gebeuren. Zo is het mogelijk om het kopiëren naar USB te voorkomen, het opslaan in Dropbox tegen te gaan of ervoor te zorgen dat een bepaald document niet met Gmail mag worden verstuurd.

Kortom, een informatieve sessie omkleed met een exclusieve sterrenlunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *