LegalThings, Lexoo en SignRequest finalisten Legal Tech Startup Awards

Dutch Legal Tech Startup AwardsDe drie finalisten van de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards 2016 zijn bekend. Startups LegalThings, Lexoo en SignRequest strijden op 11 oktober a.s. tijdens PLEIT voor de winst.

Op woensdag 7 september werden tijdens de halve finale van de Legal Tech Startup Awards op het hoofdkantoor van ING alle negen genomineerden uitgenodigd om in 1,5 minuut hun innovatieve startup te presenteren. In de zaal waren 50 experts uit de juridische sector aanwezig die op basis van de presentaties konden stemmen voor de drie finaleplaatsen. Het publiek koos uiteindelijk in samenspraak met de jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech, Jelle van Veenen Advies), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Claudia Heemskerk (Lexxyn Groep, PLEIT), Sasja Winters (ING) en Peter Backx (Wolters Kluwer), de drie meest veelbelovende startups.

Jeroen Zweers, juryvoorzitter: “We hebben samen met het publiek een mooie, diverse top drie kunnen samenstellen. Het was geen makkelijke keuze, met name omdat de mening van het publiek en die van de jury behoorlijk uiteenliep. Hierin werd ook goed duidelijk dat het geven van een sterke pitchpresentatie van groot belang is in deze verkiezing: je kunt nog zo’n goed idee hebben, het overtuigend kunnen verkopen is zeker zo belangrijk. De finalisten zijn dus gewaarschuwd voor de finale!”

De drie finalisten

  • LegalThings (Nederland) – LegalThings maakt het voor juridische kantoren mogelijk om op een transparante en efficiënte wijze samen te werken met klanten en affiliates.
  • Lexoo (Engeland) – Lexoo helps businesses to easily source quotes from the UK’s most talented independent lawyers within 24 hours, saving them an average of 46%.
  • SignRequest (Nederland) – Legal professionals werken efficiënter en klantvriendelijker met behulp van digitaal ondertekenen en contract beheer.

Introductie LegalGeek uit Engeland

De aftrap van de halve finale werd verzorgd door Jimmy Vestbirk, oprichter van LegalGeek in Engeland. De LegalGeek community die Jimmy in korte tijd heeft opgebouwd bestaat inmiddels uit 1400 leden. In zijn presentatie schetste Jimmy het LawTech landschap in Engeland, gaf inzicht in de vraagstukken die daar spelen en presenteerde een overzichtelijke ‘roadmap’ met een duidelijk overzicht van het startup landschap. “Doordat er naar andere beroepsregels gekeken wordt, en er een gunstig investeringsklimaat is, is er veel ruimte voor innovatie” aldus Vestbirk. De LegalGeek community volgen kan via: http://www.legalgeek.co/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *