Verkooppraatjes vullen geen sales funnel…

De tijd dat account managers met hun voeten op tafel konden wachten op bestellingen van klanten ligt reeds ver achter ons. De crisis, toenemende concurrentie en het devies “do more with less” heeft ervoor gezorgd dat verkopers meer moeten doen om hun target te halen. Nieuwe klanten komen niet meer aanwaaien en bestaande klanten kijken goed om zich heen alvorens ze besluiten een dienst of product te kopen.

In de juridische automatiseringsbranche is het niet anders. Leveranciers moeten harder lopen, proactief zijn en vooral veel geduld hebben. Simpele productdemonstraties zijn passé, potentiële klanten willen meer weten: wat leeft er in de branche, wat kunnen we binnenkort verwachten en hoe speelt de leverancier daar op in.

Deze trend is Lexxyn Partner ICT Concept (marktleider op het gebied van automatiseringsdiensten voor de juridische sector) niet ontgaan. Deze week organiseerde het bedrijf de eerste van een serie roadshows.

De eerste bijeenkomst vond plaats in Drachten, alwaar genodigden werden bijgepraat over het werken in Cloud en Security. Ondanks het feit dat de bijeenkomst werd georganiseerd door een commerciële partij was er geen sprake van “verkooppraatjes”. Natuurlijk, ICT Concept levert Cloud- en Security diensten maar beide sprekers wisten een goed verzorgd en informatief verhaal neer te zetten.

Frank Sijpkes verzorgde de eerste sessie: “De mitsen en maren van het werken in de Cloud”. Na een korte uitleg over wat er nu precies wordt verstaan onder Cloud Computing werden alle vooroordelen één voor één gepareerd. Het is vaak niet alleen goedkoper om over te stappen op de Cloud, maar in veel situaties ook veiliger.

Tegenstrijdig of niet, het veiligheidsaspect werd verder toegelicht in de presentatie van Hans Barendregt. Leveranciers van Cloud diensten hebben relatief gezien veel meer resources beschikbaar om de beveiliging zo optimaal mogelijk in te regelen en daar profiteren dus alle afnemers van.

Al met al was het een informatieve bijeenkomst, niet alleen voor ITers, maar ook voor advocaten. Er volgen dit jaar nog meer edities van de ICT Concept roadshow op verschillende locaties en met verschillende thema’s. Mocht u in de gelegenheid zijn dan is het zeker de moeite waard om een halve dag te investeren en deel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *