Overstap van de week: Jeroen Zweers

De juridische pers in Nederland besteedt altijd veel aandacht aan advocaten die het ene kantoor voor het andere verruilen. Minder aandacht is er voor overstappende IT-ers, alhoewel Jeroen Zweers niet mag klagen over aandacht. Wat eerder al de ronde deed is nu ook publiekelijk bekend: Zweers maakt de overstap van Dirkzwager naar Kennedy Van der Laan.

In eerste instantie een opmerkelijk stap van Zweers. Na zestien jaar zijn sporen te hebben verdiend als groot innovator in het Oosten van het land gaat hij nu dus aan de slag in Amsterdam. Niet bij een typisch Zuid-as kantoor: “Ik denk dat als deze aanbieding van een Zuid-as kantoor was gekomen dat ik het dan niet gedaan had!” verteld Zweers desgevraagd.

Kennedy Van der Laan staat al bekend als een uiterst innovatief kantoor. Nog niet zo lang geleden voltooide het kantoor een groot en gedurfd IT project, PARC genaamd. De standaard desktop werd omgevormd naar een fee-earners desktop waarin alle benodigde informatie (e-mail, documenten, nieuws en knowhow) niet meer gepresenteerd wordt vanuit verschillende applicaties, maar beschikbaar is op een “cliënt / dossier” georiënteerde en geïntegreerde manier.

Ook werd Microsoft SharePoint geïntroduceerd als Document Management systeem en daarmee was Kennedy Van der Laan het eerste grote kantoor in Nederland dat gebruik maakte van SharePoint voor het beheren van documenten en e-mails.

Wat Zweers precies gaat doen bij zijn nieuwe werkgever is nog niet bekend. Zweers: “Details kan ik nog niet vertellen, maar het zal een sterke samenwerking worden tussen Albert Jan Huisman (Directeur Marketing) en mij. Ik denk dat wij sterk complementair zijn aan elkaar en een zelfde visie delen. Eerst maar eens de organisatie leren kennen en een mooi team opbouwen. Hou ons vooral goed in de gaten!”

Veel verschil met het Oosten verwacht Zweers niet: “Ik denk dat beide kantoren sterk op elkaar lijken, zeker wat “durf” aangaat. Persoonlijk past dit kantoor het beste bij mij en de dingen die ik wil gaan doen. Ik heb altijd veel bewondering voor Kennedy Van der Laan gehad, o.a. wat ze met PARC gedaan hebben.”

Zweers kan terugkijken op een mooie carrière bij Dirkzwager. Zijn Social Media initiatieven hebben niet alleen de internationale pers gehaald, maar ook een aantal mooie prijzen opgeleverd. “Ik kijk vol trots terug op mijn 16 jaar bij Dirkzwager. Ik heb er veel geleerd en het kantoor heeft zich van een regionaal kantoor naar een innovatieve landelijke speler ontwikkeld die blijft groeien.”, aldus Zweers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *