Kleine advocatenkantoren winnen van grote broers op Facebook

jologoOp Facebook zijn kleine advocatenkantoren veel groter dan de grote. De Top-20 van 2015 wordt aangevoerd door kleine kantoren. Advocate Meester Leonie voert de Top-20 aan met bijna 9.000 likes. Het eerste ‘in real life’ Top-50 kantoor staat op 13 in de Facebook top. Uit een vergelijking die wij maakten, blijkt dat de goede bedoelingen van advocaten om Facebook in te zetten als marketinginstrument, nog niet veel opleveren. Er is weinig interactie, ze zenden vooral hun eigen boodschap en die valt zelden op vruchtbare bodem.

Van Klinken: ‘Het is grappig om te zien hoeveel beter die kleine kantoren het doen. De grote zouden hier nog heel wat van kunnen leren.’ Bolsius: ‘Het klinkt wat onaardig, maar ik zie de meeste advocaten als partycrashers op Facebook: ze zijn niet uitgenodigd en ze verpesten de sfeer met hun saaie verhalen.’

Grote kantoren gebruiken Facebook voor recruitment

Van Klinken en Bolsius kwamen in hun onderzoek ook voorbeelden tegen van positieve uitschieters, zoals lijstaanvoerders Meester Leonie, het Turks-Nederlandse Köse Advocaten en Jeroen Bosch Advocaten. Zij plaatsen persoonlijke content, of juridisch relevante artikelen en krijgen ook goede interactie.

De grote kantoren hebben zelden een pagina die gericht is op hun klanten en gebruiken Facebook vooral voor recruitment. Het aantal likes dat advocatenkantoren op hun ‘werken bij’ pagina’s op Facebook verzamelden is ruim verdubbeld vergeleken met vorig jaar. Loyens & Loeff Academy voert die lijst aan met meer dan 3.000 likes. Vorig jaar verscheen het eerste rapport over advocaten op Facebook, waaruit bleek dat de meeste grote advocatenkantoren geen Facebook-pagina hebben.

Advocaten op Facebook – 2015     Likes
1 Meester Leonie 8769
2 Köse Advocaten 8164
3 Boumans & Partners 3958
4 Jeroen Bosch Advocaten 3495
5 DVRS Advocatuur 2256
6 Fort Advocaten 1813
7 IJdock Advocaten 1666
8 AMS Advocaten 1313
9 Fakiri & Fakiri 1261
10 Hippisch advocaat Janssen 1223

 

Voor het complete gratis rapport, inclusief de Top-20 en de Top-20 voor de topkantoren kunt u kijken op: www.justitiaomibus.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *